Kontu pribatu bat - Fenoglio, Beppe (1922-1963); Beitia Ariznabarreta, Paul; Zabaleta, Josu (Iruñea : Katakrak, 2020)
«Anekdota ezaguna da Isaak Babel eta Maxim Gorki idazle sobietarren artekoa: idatzi nahi bazuen, bizitzarako esperientzia har zezala gomendatu zion Gorkik bere mireslea zen Babeli, munduan zehar ibil zedila eta gero idatz zezala. Gomendioari segiz, Babelek izena eman zuen Armada Gorriko korrespontsal gisa sobietarren eta poloniarren arteko 1920ko gerran. Esperientzia hartatik jaio zen gorria ipuin-bilduma miragarri hura. Fenogliok ez zuen, nik dakidala, inoren gomendiorik jarraitu, baina halaxe egin zuen: bizi eta gero idatzi
Jatorrizko izenburua: Una questione privata
Keywords: Helduentzako Literatura