EAJren botoen bilakaera 1994-2016 aldian : Mondarrain / Berria egunkaria (Infografiak (Berria), 2016)
Urkullu lehendakarigaiak esan du «gobernu sendo eta indartsu bat» osatzea duela helburua. Lehentasunen artean, ongizatea bermatzea eta autogobernu handiagoa lortzea daude.