Goizargiren zira zuria - Márquez, María; Ortega, Paco; Unamuno, Mario (Bartzelona : Bellaterra, 2020)
Munstro bat iristen da gauero Goizargiren etxera, eta beldurrez zipriztintzen ditu bere bizitza eta amarena. Goizargi babesgabe sentitzen da, beldur, eta amak zira zuri bat oparitu dio, dena inguratzen duen beldurra desagerraraziko duen zira bat. Nahikoa izango ote da? Lagunduko al dio zira batek ipuin honetako protagonistari? Neskato baten sentimenduak eta begirada abiapuntu, liburu ilustratu honek ikusarazi, sentsibilizatu eta kontzientzia piztu nahi du errealitate latz baten inguruan. Eranskin gisa, auzia ikastetxe eta erakundeetan lantzeko gida didaktiko batek laguntzen du.
5-7 urte (urdina)
Jatorrizko izenburua. El chubasquero de Aurora
Keywords: Album ilustratuak; Emozioak eta sentimenduak -- Ipuinak- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haurren beldurra; Haur eta Gazteentzako Literatura