Nevermore - Porcel, Marian (Donostia : Elkar, 2020)
Gazteak aldaketa klimatikoaren aurka ahotsa altxatu zuten urtea izan zen 2019, Fridays for future lelopean, ikasleen nazioarteko grebak antolatuz. Euskal Herria G7aren gailurraren aurkako agerleku bihurtu zen uda hartan, bereziki gazteak bildu ziren Urruñako kanpalekuan. Egun liskartsu haietan girotuta dago eleberria. Bi lagun, Bele heriotzaren poeta eta Naia ekintzaile konprometitua dira adiskidetasun istorio hunkigarri honen protagonistak. Horrenbestez, poesia eta ekintza jarriko dituzte egitasmo bakar baten zerbitzura; izan ere, kontzientziak akuilatzeko biak dira beharrezkoak. Konpromisoaren, ausardiaren eta adiskidetasunaren indarraren aldarrikapena egiten duen eleberria.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Adiskidetasuna; Klima-aldaketak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak