Berdabioko atea - Embarek, Beñat Hach; Alkiza, Xabier; Etxarri, Iñigo; ZuZeu Podcast; Bikoiztaile Euskaldunen Elkartea (BIEUSE) ([Donostia] : ZuZeu, 2019)
Gure herrian gertaturiko krimen ugarik abesten ditugun kantuetan gordeta biziraun dute, urte luzeetan zehar. Hasier Etxeberriak, horretaz jabetuta, artikulu serie bat hasi zuen duela ez asko. Orain podcast bihurtu ditugu, Bikoiztaile Euskaldunen Elkartearekin elkarlanean. Kapitulu bakoitzean krimen bat, gaizkile bat, ezagutuko duzu, eta berau gordetzen duen abestia. Gaur entzungo duzuna lehen pieza da, Mikel Laboak ezagun egin zuen 'Goizuetan' abestiaren atzean ezkutatzen den krimena kontatzen duena. Berdabio lapurraren eta Trabuko traidorearen artekoa, alegia. Hemendik aurrera ostegunero podcast berri bat zabalduko dugu. Serieak zortzi kapitulu izango ditu. Harpidetu eta entzun zure audio plataforman! Etzan. Itzaldu argiak. Igo bolumena, sakatu play... eta gozatu.
Ahotsak: Arrate Hernandez, Joseba Sacristan, Nagore Irizar, Mikel Garmendia, Ramon Zalakain, Iker Bengoetxea, Mikel Fernandez, Xabier Alkiza, Aintzane Crujeiras, Iñaki Beraetxe eta Aner Narvaez ; kantua, "Berdabio atea" Joseba Irazoki
Keywords: Euskal kultura; Ahozkotasuna; Euskal Herria -- Historia -- Hilketak; Baliabide digitalak; Audioak; Podcastak