Muatzeko desgrazia - Embarek, Beñat Hach; Alkiza, Xabier; Etxarri, Iñigo; ZuZeu Podcast; Bikoiztaile Euskaldunen Elkartea (BIEUSE) ([Donostia] : ZuZeu, 2019)
Gipuzkoan garroteaz heriotzera kondenatu zuten azken gizasemearen istorioa kontatzen du honako kapituluak. Azpeitiko plazan akabatu zuten Joxe Frantzisko Tejeria, bere emaztearen eta alabaren aurrean. Juan Mari Zubizarreta, Azkoitiko Etxeberritxo baserrian jaiotako bertsolaria ere bertan zen. Eta gizon haren desgraziaz gaurdaino iritsi zaizkigun bertsoak idatzi zituen; bikainki abestu ditu Rafa Ruedak, kapitulu honetarako espreski. Aiako Muatz baserrian gertatu zen dena, eta herrian zauri sakona utzi zuen, gaur ere irauten duena. Heriotzak uzten duen lorratzari segi eta gertatu zena eta zitekeena kontatuko dizugu.
Abestia: Rafa Rueda ; Ahotsak: Joseba Sacristan, Nagore Irizar, Mikel Garmendia, Ramon Zalakain, Mikel Fernandez, Iñaki Beraetxe, Aner Narbaez, Klara Badiola, Xabier Alkiza, Aintzane Krujeiras, Joxe Kruz Gurrutxaga, Kiko Jauregi
Keywords: Euskal kultura; Ahozkotasuna; Euskal Herria -- Historia -- Hilketak; Baliabide digitalak; Audioak; Podcastak