Ehun Urteetako Gerra (lehen atala) - ZuZeu Podcast ([Donostia] : Zuzeu, 2020)
Podcast honen helburua humanitateen dibulgazioa egitea da. Historia, filosofia, hizkuntzalaritza, literatura, etnografia... hamaika gai jorratu nahi ditugu ahalik eta modu arin eta gustagarrienean. Eta noski: euskara hutsean. Frantzia eta Ingalaterrako erregeen arteko Ehun Urteetako Gerra da Historiako gatazka armaturik luzeena. Gerra 1337an hasi zen eta 1453an amaitu; beraz, ehun ez, ehun eta hamasei urtez ari gara, zeinetan gudaldi eta su-eten garai luzeak tartekatu baitziren. Gaurko saioan gerraren lehen fasea aztertuko dugu, gatazkaren lehen bi hamarkadak.
Keywords: Ehun Urteetako Gerra; Historia unibertsala; Baliabide digitalak; Audioak; Podcastak