Ehun Urteetako Gerra (lehen atala) / Zuzeu Podcast (Paperezko itsasoa (Zuzeu Podcast), 2020)
Podcast honen helburua humanitateen dibulgazioa egitea da. Historia, filosofia, hizkuntzalaritza, literatura, etnografia... hamaika gai jorratu nahi ditugu ahalik eta modu arin eta gustagarrienean. Eta noski: euskara hutsean. Frantzia eta Ingalaterrako erregeen arteko Ehun Urteetako Gerra da Historiako gatazka armaturik luzeena. Gerra 1337an hasi zen eta 1453an amaitu; beraz, ehun ez, ehun eta hamasei urtez ari gara, zeinetan gudaldi eta su-eten garai luzeak tartekatu baitziren. Gaurko saioan gerraren lehen fasea aztertuko dugu, gatazkaren lehen bi hamarkadak.