Natibo digitalen belaunaldia eta alfabetizazio mediatikoa - Goñi, Maite; ZuZeu Podcast ([Donostia] : Zuzeu, 2019)
Mark Prensky hezkuntza guruak 2001ean esan zuen belaunaldi berriak, 1984 urtetik aurrera jaioak, natibo digitalak direla eta immigrante digitalok ez ditugun gaitasunak dituztela teknologiari dagokionean. Baina askoz ere konplexuagoa da gaia, izan ere, ikerketa askoren arabera gauza bat da teknologiekiko dugun lotura eta abildadea, eta beste bat bertako edukiak eta hizkuntza interpretatzeko dugun gaitasun kritikoa. Alfabetizazio mediatikoaz hitz egingo dugu gaur, 10 minututan.
Keywords: Hezkuntza eta teknologia berriak; Baliabide digitalak; Audioak; Podcastak