Hik hasi 242 : kultur transmisioa (Lasarte-Oria : Xangorin, 2019)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Bidezidorretik erdigunera -Albisteak. -Gai Nagusia: kultur transmisioa -Elkarrizketa - Esther Uria -Esperientziak : Solasaldi literarioak HHn -Ekarpenak 1: Pantaila handirako jauzia prestatzen -Ekarpenak 2: Motxila bete ilusio -Ekarpenak 3: 1-2 urteko umeentzako jolas espazioaren gaineko hausnarketa. Pikler pedagogiaren orbitan. -Galdeidazu: Galder Gonzalez. "Zer da Wikimediatik hezkuntza esparruan egiten ari zaretena?" -Argitalpenak -Proposamena: Biodantza eskolan. -Atzeko atetik: Alaine Agirre.
2019/10/18
2019/12/02
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
Keywords: Uria, Esther -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak