Kafe tristearen balada - McCullers, Carson (1917-1967); Garikano, Asun (Donostia : Pasazaite, 2019)
"Herria bera eskasa da; ezer askorik ez dago han, soilik kotoi fabrika, langileak bizi diren bi gelako etxeak, mertxikondo bakar batzuk, eliza bat koloretako bi leihorekin eta kale nagusi ziztrin bat ehun yarda besterik ez dena...". Horrela zabaltzen da"Kafe tristearen balada", Carson McCullers-en obrarik ezagunena. Herriaren izena ez da aipatzen, baina ziur aski idazleak bere jaioterria zeukan gogoan lerro horiek idatzi zituenean, zeren eta horrelako leku hits, bakarti, bazterreko batean jaio baitzen Carson McCullers 1917an, Deep South edo Hegoalde Sakoneko Columbus herrian, Georgiako estatuan.
The Ballad of the Sad Cafe
Keywords: Helduentzako Literatura