Ekaitzak ekarritako balea - Davies, Benji; Sanginés, Gemma (Picassent : Andana, 2020)
Noi eta bere aita itsasoaren ondoan etxe batean bizi dira. Aita arrantzalea da eta, beraz, Noik egunean zehar bere sei katuen konpainia bakarrik du. Goiz batean, ekaitz baten ondoren, Noik hondartzan itsatsita dagoen bale txiki bat aurkitu eta etxera eramatea erabakiko du, zaintzeko. Noik sekretu bat gorde nahi du, baina ez daki zenbat denbora izango duen bere maskota berria aitari ezkutatu ahal izango dionik. Mutil bakartiaren istorioa da, hondartzan itsatsita dagoen bale bat eta bizitza betiko aldatuko duen adiskidetasuna.
5 urtetik aurrera (urdina)
Jat. izenb.: The Storm Whale
Keywords: Adiskidetasuna; Baleak; Bakardadea; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak