Grisele - Vries, Anke de; Min, Willemien; Linazasoro, Eva (Arre: Pamiela ; Pontevedra : Kalandraka, 2020)
Grisele oso triste sentitu zen. Zerbait egin behar zuen alaitzeko, horregatik, pintura pote bat hartu zuen... "Grisele", norbera izatearen garrantziari buruzko gaur egungo alegia da, nork bere akats eta bertuteak onartzeari buruzkoa. Bere itxurarekin gaizki sentitzen denean, sagutxo protagonista bere burua hainbat koloretan margotzen saiatzan da, baina, ez gorriz, ez horiz, ez berdez, ez marrekin, ez eta loreekin ere ez du aldaketarik sentitzen. Beste animalien isekak eta arbuioek areagotu egiten dute bere tristezia. Harik eta ezusteko baten ondorioz uretan sartzen den arte... Lehen irakurleei zuzendutako istorio sinple honetan nabarmentzekoa da, halaber, aldarteen eta emozioen arteko kontrastea, irakurlearen enpatia eta elkartasuna sortuz. Irudiaren eta itxuren menpeko den gaur egungo gizartean, ipuin honek autoestimua eta adiskidetasuna bezalako errefortzu positiboak bultzatzen ditu azalekotasunaren gainetik. Testua atzealde garbietan nabarmentzen diren irudi espresiboek laguntzen dute. Ikusizko konposizioak, kolorea lapitzaren eta paperezko aplikazioekin konbinatzen du, collage gisa.
3 urtetik aurrera (urdina)
Grisije
Keywords: Adiskidetasuna; Autoestimua; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak