Lehoi bat ote da? / [marrazkiak] Claudia Ranucci ; [testua] David Fernández Sifres ; [itzultzailea, Xabier Olaso] - Ranucci, Claudia (Bapo jauna (Ibaizabal), 2020)
Bapo Jauna errinozero maitagarri bat da. Lagun asko ditu, eta lehoiek beldur pixka bat ematen diote. Liburu bakoitzean, ezagutzen ari den munduaren eguneroko elementuek harridura sortuko diote. Lehen bi liburuek 10 orrialde bikoitz dituzte. Zabaldu egiten dira eta irakurleari ekibokoen jolas bat proposatzen diote. Bapo Jaunak zerbait arraroa aurkitu du etxetik irtetean. Beldur da lehoi bat ote den, baina konturatu da hari hori bat dela; leku askotatik igarotzen den hari hori bat. Hariari segika, egoera ezin harrigarriagoak aurkituko ditu hariaren erabilerarekin lotuta, eta amaieran ikusiko du haria jertse batena dela... Lehoi batek jantzita duen jertse batena!