Ispiluan barrena eta Alicek han aurkitu zuena / Lewis Carroll ; Manu Lopez Gaseniren edizioa ; grabatuak, John Tenniel ; azala, Erramun Landa ; argazkilaria, Mikel Alonso - Carroll, Lewis (1832-1898) (Tamaina ttikia (Pamiela), 1990)
Aliceren zikloa ixten duen liburu honek ispiluaren munduan sartzen gaitu, eta han ere dena agertuko da aldrebestuta: zauden toki berean geratzeko ahalik eta azkarren egin beharko duzu korri, egarria kendu nahi izanez gero, opil bat jatea duzu egokiena. Ispiluaz bestaldeko mundua, baina lojika ikaragarrienez jantzita, eta hori dena xake partida baten atxakiaz: zaldunak, errege-erreginak, peoiak, ... eta Alicek erregina izateko zortzigarren laukira iritsi beharko du. Bere helburua lortu baino lehen pertsonaia desberdinekin elkartuko da: unikornioa, lehoia, lore bizidunak eta Humpty Dumpty famatua.