Aliceren abenturak lurralde miresgarrian / Lewis Carroll ; Manu Lopez Gaseniren edizioa ; grabatuak, John Tenniel ; azala, Erramun Landa ; argazkilaria, Mikel Alonso - Carroll, Lewis (1832-1898) (Tamaina ttikia (Pamiela), 1995)
Liburu honetan biltzen diren pasadizoak Lewis Carrollek Alice Liddell neskatxari Thames ibaian zehar egindako txango batean kondatu zizkion istorioak dira. Ametsaren baliabide ezaguna dela medio, Alice mundu ezezagun batean sartzen da, dena aldrebestuta dagoen eroen mundu batean, eta han gorabehera ugari gertatzen zaio. Untxi Zuria, Beldarra, Dukesa, Sonbreirugilea eta Martxoko Erbia, Dortoka Faltsua eta Abakandoa dira bidean Alicek aurkitutako pertsonaia harrigarri batzu...