Elefante zuria - Twain, Mark (1835-1910); Arakistain, Ana (Bilbao : Desclée de Brouwer, 2002)
Siamgo erregeak Ingalaterrako erreginari elefante zuri bat oparitzen dio. Elefante zuria Ingalaterrako Administrazioko langile batek eraman behar dio. Baina, gau batean, New York-en atseden hartzen daudenean, elefante zuria lapurtzen dute. Horregatik New York-eko inspektorerik ezagunenaren bulegora joaten da erreginaren langilea eta orduan hasten da ikerketa bitixia...
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Haur eta Gazteentzako Literatura