Sorginkerien liburua "edo Katalin Kattalin-xorgin bilakatu zenekoa" / Aingeru Epaltza ; [marrazkiak, Asisko Urmeneta] - Epaltza, Aingeru (Tamaina ttikia (Pamiela), 1998)
Katalin Aste Santuko oporrak pasatzen ari da bere familiarekin. Non eta «joanabeltzenean», mendi artean dagoen baserri zahar-zahar batean. Aita-amak pozik daude toki horretan, baita anaia gazteagoa ere. Aldiz, Katalinek bere oporretarako amesten zuen tokiarekin ikusteko gutxi du mendizulo horrek. Aspertzera etsia, hirurehun urte lehenagoko istorio batek eta liburu baten agerpenak uste ez bezelako oporrak ekarriko dizkiote.