Herkules : neronek bihurtu nuen heroi / Disney ; Fil-ek kontatua (Liburu ttikiak. Sail urdina (Aizkorri), 1997)
Herkulea, antzinako Greziako mitoa eta heroien artean nagusia, Disney-k sortutako animazio filmeen artean hobe eta ederrenen artean dugu. Zer da heroia? Nola sortzen eta hazten da? Zein dira bere eginkizuna eta helburua? Tonu umoretsu eta zuzenean idatzitako istorio honetan barrena, Herkulesen entrenatzaile pertsonala den Filoktesek kontatuko dizkigu horiek guztiak.