Sophie nahigabetan - Dayre, Valérie; Markuleta, Gerardo (Bilbao : Ikasmina, 2008)
Batzuetan, espero ez dituzun galderak dira erantzuten zailenak. Hori gertatzen zaio Sophieri, egun batez semeak galdera batez harriturik uzten duenean: "Esango al zenidake helduago egin zaituen gauza bat?". Erantzuteko, Sophiek aspaldiko oporraldi bat ekarriko du gogora, artean neskatila zela, bere izeba Cora eta lehengusu-lehengusinekin igarotakoa. Senitarte harekin liluraturik, ez zen gauza izan haien krudelkeria ikusteko, harik eta bera ere krudelkeria horren kaltetua izaten hasi arte.
12 urtetik aurrera (horia)
Les nouveaux malheurs de Sophie
Keywords: Eskola-jazarpena; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak