Sophie nahigabetan / Valérie Dayre ; itzulpena, Gerardo Markuleta - Dayre, Valérie (Baporea., 2008)
Batzuetan, espero ez dituzun galderak dira erantzuten zailenak. Hori gertatzen zaio Sophieri, egun batez semeak galdera batez harriturik uzten duenean: "Esango al zenidake helduago egin zaituen gauza bat?". Erantzuteko, Sophiek aspaldiko oporraldi bat ekarriko du gogora, artean neskatila zela, bere izeba Cora eta lehengusu-lehengusinekin igarotakoa. Senitarte harekin liluraturik, ez zen gauza izan haien krudelkeria ikusteko, harik eta bera ere krudelkeria horren kaltetua izaten hasi arte.