Banpiro txikia bidaian doa / Angela Sommer-Bodenburg ; Gerardo Markuleta Gutiérrez-en itzulpena ; Amelie Glienke-ren marrazkiak - Sommer-Bodenburg, Angela (Haur-gazte saila (Alfaguara-Desclée de Brouwer), 1991)
Antonen gurasoek herri txiki bateko basetxe batetara joango direla esaten diote, opor-aste bat igarotzera. Antonek ez du uste ideia ona denik, baina Rüdiger komentzitzen duenean, beste era batez ikusten du. Hala ere, lehen oztopoa Rüdigerren zerraldoa garraiatzea izango da, aparte utzirik treneko errebisorea, konpartimenduan egokitzen zaien andrea, herria aurkitzeko zailtasunak...