Teo umezain / [marrazkiak eta testua, Violeta Denou ; itzulpena, Ormazabal Joxantonio Ormazabal ; ohar didaktikoak, Moreno, Mª Jesús Moreno] - Denou, Violeta (Teo eta bere ingurua (Elkarlanean), 2000)
"Teo eta bere ingurua" Timun Mas-en liburu bilduma bat da, 2 urtetik 7rainoko neska-mutlentzat moldatua. Liburu honen helburua, interesgune ezberdinetatik abiatuz, irakurlearen irudimena superatzea da. Irakurle gaztea, Teo lagun duela, pertsonaia et egoera ezberdinekin identifikatuko da, eta eguneroko bizitzako gertakizunetan murgilduko da. Bestalde, "Teo eta bere ingurunea" saileko liburuek, azkenengo orrialdeetan, badituzte guraso eta irakasleei zuzendutako ohar didaktiko batzuk. Helduek haurrengan hau eguneroko bizitzan inguratzen duten zenbait gauza, gertakizun eta egoerari buruz jakin-mina sortzeko, oso egokia izan daiteke ohar didaktikoen gida hau.