Sutondoko solasaldia / egilea, Juan Martín Iriondo ; marrazkilaria, Luis Alonso ; batueraz, Sabin Barruetabeña - Iriondo, Juan Martin (Gaztaro (Ibaizabal), 1995)
Gaur eguneko gizarteak arlo estua uzten du sutondoan solasaldiak egiteko. Hemen agertzen ditugun ipuinak garatu ziren toki eta garaian ulertu behar ditugu. Ipuinok orduko gertaeren sineskera, pentsaera, portaera eta guretzat kultura eta literatura mailan aberasgarriak diren beste hainbat jokabide agerian jartzen dute. Egiozue harrera on ipuin txorta honi gure lehenaren hazia baita.