Leireren opor miresgarriak / Agurtzane Ortiz de Landaluze ; irudiak, Agurtzane Villate - Ortiz de Landaluze, Agurtzane (Haur-literatura (Alfaguara-Zubia), 1996)
Mitologiari buruzko lehiaketa batean irabazitako saria dela medio, bi familia euskaldunek Euskal Herriko zazpi herrialdeetan zehar txango bat egiteko aukera lortu dute. Bidaia horretan, Euskal Herriko bazter zoragarriak ikusi eta antzinako euskal izaki mitologikoak eta beren istorioak zuzen-zuzenean ezagutzeko eta entzuteko parada izango dute. Leire protagonistaren oporrak benetan miresgarriak izango dira.