Luixon / Alfredo Gómez Cerdá ; marrazkiak, Teo Puebla ; irakurtegia, Cynthia Hertfelder ; [itzulpena, Jon Suárez] - Gómez Cerdá, Alfredo (Ziaboga. Ipuinak (Bruño), 2010)
Umetan zaila izaten da jakitea geroan, handi egitean, zer izango zaren. Gauza zaila, benetan. Izan ere, pertsona batzuek nagusi egin eta gero ere ez dakite zer izango diren. Haurrak sarritan aritzen dira horretaz: batek nagusitan arotza izan nahi duela, beste batek erizaina, edo pilotua, injinerua, autobus-gidaria, sendagilea, edo... batek daki! Liburun honek Luixon izeneko mutiko potolo baten kasua kontatzen digu: pasadizo fantastiko eta gora-behera dibertigarri batzuen ondoren nola asmatu zuen nagusitan zer izan nahi duen.