Mundu zabaleko ipuinak: Tximinoek ilargia nola salbatu zuten (Tibet-eko ipuina) / testua "Mundu zabaleko ipuinak" liburua; ahotsa, Pako Eizagirre - Eizagirre, Pako
Behin batean oihan sakon eta trinko batean tximino talde bat bizi zen. Alaikiro bizi ziren, adarrik adar salto eginez, intxaurrak janez eta elkar zirikatuz. Tximinoak zuhaitzetako adarretan atsedena hartzen ari ziren gau batean, oihaneko aintziran llargiaren islada ikusi zuten...