Mundu zabaleko ipuinak: Adiskide kuxkuxeroa (Sudango ipuina) / testua "Mundu zabaleko ipuinak" liburua; ahotsa, Pako Eizagirre - Eizagirre, Pako
Orain dela urte mordoa Malenbileko herri batean Ousmian izeneko gazte bat bizi zen. Oso pobrea zen eta herritik alde egin behar izan zuen zorte hobearen bila. Bere herritik urrun, sendo lan egin zuen eta urte batzuen buruan emaztea eta esklaboa erosteko dirua batu zuen...