Mundu zabaleko ipuinak: Lizzouli (Mexikoko ipuina) - Eizagirre, Pako (Gasteiz)
Anáhuac haraneko baso baten erdian Mexi izeneko aintzira txikia dago. Zuhaitz handiz inguratuta dago eta bere urak ilunak eta geldiak dira, zuhaitzetako adarrak ur azalean islatzen direlako eta, era berean, haizetik babesten dutelako. Aintzira honen ertzetan lore zuri handi batzuk hazten dira. Lore hauek kondaira eder bat dute: Lizzouliren kondaira.
12 urtetik aurrera
Keywords: Herri ipuinak -- Mexiko; Baliabide digitalak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Bideo didaktikoak