Bihotz ausarta - Urkixo, Joanes; Garay, Rober (Madrid : Alfaguara ; Etxebarri : Zubia, 2007)
Hamalau urte betetzera doanean, Urtzirentzat bizitza ez da oso atsegina. Bat-batean, hutsune handia nabaritu du bere barruan eta ez daki nola bete. Aitaren errietak eguneroko ohitura bihurtu dira. Azterketetan ustelak ateratzen hasi da... eta hori gutxi balitz, munduko neska zoragarrienaz maitemindurik dago, nahiz eta hark ez dion jaramonik egiten. Arazo hauei guztiei aurre egiteko, Urtzik bihotz ausarta duela erakutsi beharko du.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Nerabeak; Autoestimua; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak