Sam-en altxorra / / Mª Teresa Aretzaga ; [barruko eta azaleko irudiak, Rosa M Ĉurtó ; itzulpena, Txema Pérez Pérez] - Aretzaga, Mª Teresa (Tukan (Edebe-Giltza), 1998)
Sam zaharra planeta eta asteroideetan zehar dabil bere espaziuntzian. Merkealdian erositako errobota du laguntza bakarra. Samen ametsa noizbait aberats bihurtzeada; baina ez zuen inoiz imajinatuko planeta txiki eta galdu hartan benetako altxorra ezkutatuta egon zitekeenik...