Sute handi bat ene bihotzean - Iturralde, Joxemari; Oses, Pedro (Iruñea : Pamiela, 2007)
Dena dago sutan. Sua da nagusi edonon. Edozein gauza erre daiteke eta jar dezakezu sutan: zuhaitz bat, basoa, mendi bat, oihana, herri oso bat... dena dago sutan. Pertsonak ere, asko eta asko behintzat, sututa jartzen dira eta berehalaxe ohartzen zara erreta daudela. Sute batzuk erraz itzal daitezke, beste batzuk ordea ez hain errazki, ezta suhiltzaileen laguntzaz ere. Bihotzean sua dut, su etsia, gar goria darion sua. Ba ote dakizu zernolako suaz ari naizen? Egon al zara inoiz enamoraturik? Aspaldi samar edota orain dela gutxi? Maiteminduta al zaude oraintxe bertan?
13 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Nerabeen maitasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak