Pol eta Val / Josetxo Orueta Iturralde ; [ilustratzailea, Ernesto Murillo, Simónides ; itzulpena, Joxean Sagastizabal] - Orueta Iturralde, Josetxo (Gazte literatura (Pamiela), 2007)
Ez dago sinesterik ikasturtearen hasieran gertaturikoa, Perfektuak istripu hartan hil zirelarik. Perfektuak, a ze neskatxak! Ni batekin txora- -txora eginda nengoen. Baina zinez eta benetan istripua neskatxekin trafikatzen zuten sare batek eragin zuen, eta bazen irakasleren bat saltsan. Eskerrak Val, Meca eta hirurok den-dena konpondu genuen. Baina neskekin dudan arazoa, hori... oraindik konpontzeke daukat.