Ijitoak dauzkat nire etxean - Iturralde, Joxemari; Oses, Pedro (Iruñea : Pamiela, 2005)
Vetierro-ko herri osoa, udako oporraldietan, erabat nahastu da ustegabeko gertakizun batekin: ijitoak iritsi dira beren karromato eta tximu, zaldi, txakur, hartz eta guztiarekin...Riskyri neska bat gustatzen zaio oso: Anuxka deitzen den neskatila eder bat, baina (ohizko denez) honek ez dio kasorik ere egiten. Eta horrek dexente nahi gabetzen du Risky. Risky gazteak argazki makina berria lortu du eta, Anuxka neskato ederraren argazkirik ezin duenez egin, bada, ijitoen animaliak erretratatu nahi ditu. Hala, bi ijito bixkiren lagun egingo da, Nicolasito eta Ramoncito deituriko ijitoena hain zuzen. Baina estutasun batean aurkizen direnez gero, Riskyk bere laguntza eskainiko die eta gauzak ez dira inorentzat errazak suertatuko handik aurrera...ezta Risky berarentzat ere...
10 urtetik aurrera (Berdea)
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura; Ijitoak