Prop & Berta / [Eusko Jaurlaritz a kultura saila] (Donostia : Tinko Filmeak, 2009)
Zer egingo zenuke zure auzokoa sorgina balitz eta bere nahirik handiena munduko izakirik gaiztoena bihurtzea balitz? Arazo horrekin egiten du topo Propek, hain zuzen, basoan etxe bat oinordetzan hartzen duenean. Sorgina, ordea, ez da arazo bakarra, herritarrek ere handik uxatu nahi baitute. Propi, hala ere, ikaragarri gustatzen zaio etxea eta borroka egitea merezi duela erabakitzen du. Zorionez, sorgin gaiztoak bere sorginkeriak egiten dituenean, Propek Berta adiskidea du laguntzaile, behi hiztun apetatsua. Kontakizun hunkigarri honetan, ongiaren indarrek gaizkiaren indarrei egiten diete aurre, eta umore ona, zorionez, irteten da garaile.
Denontzat
Keywords: Haur eta gazteentzako zinema