Hirukiak Babarrun magikoak ; loti ederra ([Barcelona] : Cromosoma ; [Iurreta, Bizkaia] : EITB, Betizu, 2004)
Babarrun magikoak: Sorgin Aspertuak babarrun magikoen istoriora bidali ditu Hirukiak. Jackek eta horren herrialdeko biztanleek ez diete tristura kutsatu Hirukiei. Neskatoak, apur bat jakin-minagatik, apur bat bihoztunak izateagatik, alaitasuna itzultzen ahaleginduko dira. Horretarako, Jacken babarrun batzuk landatuko dituzte. Loti ederra: Hirukiak Loti Ederraren ipuinera heldu dira, ordu txarrean heldu ere. Maitagarri Gaiztoak madarikazioa bota du printzesa jaio berriaren gainera: egunen batean josmakinaren bat ukituz gero, ehun urte egingo du lo. Maitagarri Gaiztoak eta Sorgin Aspertuak azkenean lortuko dute printzesari josmakinako orratza atzamarrean sartzea, baina neskatoek printzea aurkituko dute iratzar dezan.
Adin guztietako jendearentzat
Euskaraz eta gaztelaniaz.
Keywords: Haur eta gazteentzako zinema