Hirukiak Zazpi samuraiak; katu botaduna (Hirukiak, 2004)
Zazpi samuraiak: Sorgin Aspertuak zazpi samuraien istoriora bidali ditu Hirukiak. Ipuinera heldutakoan, neskatoek jakin dute gaizto batzuek enperadorearen gazteluaren kintra eraso nahi dutela, eta enperadorea jakitun ipini dute. Ausardia eta asmamen handiz, zazpi samuraiei lagunduko diete gaiztoak eta Sorgin Aspertua harrapatzen. Katu botaduna: Katu batek gauza bat erakutsi nahi dio bere ugazaba den errotari txiroari: katua bera dela errotariak aitagandik jasoriko ondarerik onena. Hirukiek hori erakusten lagunduko diote katuari, eta horretarako markes gisa aurkeztuko diete errotaria herrrialdeko errege-erreginei. Sorgin Aspertuak ogroaren gaztelura bidali ditu errege-erreginak, eta katuak eta neskatoek askatu egingo dituzte. Esker onez, errege-erreginek printzesaren ezskua eskainiko diote errotariari!