Arrakastaren aparrak - Irasizabal, Iñaki (Donostia : Elkar, 2020)
"Estutasun batean jarri eta nola erantzuten duen ikusi, horrek esango dizu nolakoa den gizakia". Esaldi horrekin hasten da Iñaki Irasizabalen nobela beltz hau. Bertan topatuko ditugu arrakastaren aparretan ibilitako negozio-gizonak, zikinkerietan lardaskan dabiltzan kazetariak edo pistola errazegi dantzatzen duten gazte txoroak; baina, batez ere, bikote gazte "normal" bat, egun batean, legez kontrako baina inori kalterik egiten ez dion zerbait egiteagatik diru asko lortzeko aukera izango dutenak. Nola egin uko eskaintzari? Baina ba al dakite zein izan daitezkeen horren ondorioak, balizko konplikazioak, kontzientziako harrak...?
Keywords: Helduentzako Literatura