Gola, katu trapezista / Xabier Etxaniz ; azala eta marrazkiak, Josu Olano - Etxaniz Erle, Xabier (Tamaina ttikia (Pamiela), 1990)
Golak bere bizia kontatzen digu liburu honetan. Trapezista da eta zintzilika pasatzen ditu orduak. Hau hunkigarria iruditzen zaio, baina une berean bizia baloratzen ikasi du.