CiberBullying : material didáctico para la prevención del acoso por medio de las nuevas tecnologías = ZiberBullying-a : teknologia berrien bidezko jazarpena prebenitzeko material didaktikoa - Flores Fernández, Jorge; Casal Lodeiro, Manuel; Euskadi. Arartekoa (Vitoria-Gasteiz : Ararteko, 2008)
Gero eta gehiagotan, parekoen arteko larderia edo jazarpena gertatzen da, Internet, telefonia mugikor edo on-line erako bideojokoen bitartez. Jazarpen modalitate horri "Ziberbullying" deitzen zaio. Fenomeno larria da, eta sufrimendua eragiten die egoera hori sufritzen duten neska-mutikoei. Batzuetan, adin txikikoek euren artean gizarteratzeko gero eta gehiago erabiltzen duten inguruari (ziberespazioari, alegia) dagokion ohiko jazarpenaren luzapena da. Beste batzuetan, ez da aldez aurreko harremanik egoten inplikatutako aldeen artean; Interneten sortzen eta garatzen da, baina inguruko munduan ere izan ditzake ondorioak. Arazo honi aurre egiteko asmoz, pack-ak honakoak ditu: CD-rOM multimedia bat, 6 eta 11 urteko bitarteko neska-mutikoentzako istorio animatu batekin eta joko interaktibo birekin; eta gida didaktiko bat, guraso eta irakasleei eraso mota hau ezagutzen eta prebenitzen laguntzeko. Batzuetan, adin txikikoek euren artean gizarteratzeko gero eta gehiago erabiltzen duten inguruari (ziberespazioari, alegia) dagokion ohiko jazarpenaren luzapena da. Beste batzuetan, ez da aldez aurreko harremanik egoten inplikatutako aldeen artean; Interneten sortzen eta garatzen da, baina inguruko munduan ere izan ditzake ondorioak. Arazo honi aurre egiteko asmoz, pack-ak honakoak ditu: - CD-ROM multimedia bat, 6 eta 11 urte bitarteko neska-mutilekoentzako istorio animatu batekin eta joko interaktibo birekin. - Gida didaktiko bat, guraso eta irakasleei eraso mota hau ezagutzen eta prebenitzen laguntzeko.
7 urtetik aurrera (gorria)
Testua euskaraz eta gaztelaniaz.
Keywords: Ziberjazarpena; Eskola-jazarpena; Internet eta haurrak; Erreferentzia-materialak; Eduki digital didaktikoak