Izena galdu eban printzesea / itzulpena, Pinuaga, Amaia ; marrazkiak Puebla, Teo - Mateos, Pilar (Hegaz (Edelvives), 1991)
Bazan b3ehin oso ardurabakoa eta gauza guztiak edonon botata izten ebazan printzesa bat. Holan ba, behin bere izena ere galdu egin eban eta bere lagunak "txist, txist" deitu behar izaten eutsien. Pilar Mateos idazle ospetsuenetariko bat da haur literaturan, Lazarillo saria jasotako idazlea dogu. Irrati eta telebistako gidonista, arlo honetan ere sari garrantzitsuak jaso ditu: Radio Nacional de España eta Margarita Xirgurenak.