Euskal haur eta gazte literaturaren historia - Etxaniz Erle, Xabier (Iruñea : Pamiela, 1997)
Azken urte hauetan gero eta gehiago hitzegiten da haur eta gazte literaturaz. Zenbait saiakera ere kaleratu izan dira UEUren, Labayru ikastegiaren edo Idazleen Elkartearen eskutik, hiru erakunde guztiz ezberdinak aipatzeagatik. Hala ere, kontzeptu horren azpian izkutatzen den errealitatea zein den argitzeko orduan ez dago batere garbi zertaz ari garen. Esku artean duzun liburu honetan haur eta gazte literatura definitzen saiatzen gara, horretarako ideologia, haurtzaroa edo ulertzeko gaitasuna bezalako kontzeptuak, literatura teoriekin batera aztertuz.
Eusko Jaurlaritza eta Nafarroako Gobernuaren laguntza jaso du
Keywords: Haur- eta gazte-literatura -- Historia eta kritika; Monografiak