Amabost egun Urgain'en J. A. Loidi Bizkarrondo ; irudiak Nabaskues'tar Jose Luis - Loidi Bizkarrondo, Jose Antonio (1916-1999) (Arantzazu, 1968)
Urgain herri baketsua da. Lasaia. Lanean dakite urgaindarrek, Txominek bezalaxe, bertako kanposantuaren kargu. Hildako bat lurperatzen ari den batean non ohartzen den aspaldi hilobiratu zuten emakume bat kopetan tiro batek jota lurperatu zutela! Garaidi jaunak hartuko du bere gain ikerketaren ardura. Erraza dirudi lanak. Baina, polizi nobela on guztietan bezala, honetan ere korapilatu egingo da gertakizunen haria eta estutu egingo zaio arnasa irakurleari, amaiera ezagutu bitartean liburua eskuetatik utzi ezingo duela.