Zuentzat : (aurrentzako ipui ta irakurgaiak) / Eskauriatza'ren Azpeitia'tar Julene - Azpeitia, Julene (1888-1980) (En euskera (Sociedad Guipuzcoana de Ediciones y Publicaciones), 1974)
Liburuak haurrentzat 44 ipuin dira. Horietatik batzuek ("Dédalo eta Ikaro", "Ur beroetako menditarte estua") oinarri klasiko dute. Beste batzuek Zumaia inguruan kokatzen dira ("Gora Zumaya´ko arraunlariak!!!"), pertsonai ezagunen gertaerak ("Jean Adolphe Delannoy", "Alfred Nobel dinamitaren asmatzailea", "Margaret Chase Smith"). Badira ere zentzu erlijiosokoak ("Jaungoikoa", "Jesus eta umeak") eta ipuin tradizionalen itxura dutenak ("Txakur kontuak").