Hik hasi 251 : segurtasuna bai, orain pedagogia (Lasarte-Oria : Xangorin, 2020)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Umorez hartuta ere, haserrea azaleratzen da. -Gai nagusia: Segurtasuna bai; orain pedagogia. -Elkarrizketa: Agustin Mujika "Takolo" "Euskal Girotze Barnetegiak euskal hezkuntzako irakasleen lanari eta inplikazioari esker mantendu dira". -Ekarpenak 1: Pandemia, krisi ekosoziala eta hezkuntza. -Ekarpenak 2: Atzo Domu Santu eta Arimen Eguna; gaur, Gau Beltza. -Galdeidazu: LARRAITZ MENDIZABAL: Nola kokatu behar du bere burua euskal hezkuntza komunitateak ikasturte honetan? -Argitalpenak -Proposamena: "Hezkuntza-errealitate berrietara jauzi" liburuxka -Atzeko atetik: Josu Txapartegi
2020/09/29
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2021eko deialdia)
2020/09/29
Keywords: Euskal Girotze Barnetegiak; Eskola alorreko aldizkaria; Gau Beltza; Arimen Gaua; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak