Elefantea / idazlea: Angela Royston-ek idatzia ; irudiak: Bob Bampton ; itzulpena eta egokisuna: Xabier Kintanak - Royston, Angela (Animalien bizitza, 1989)
Sorta irudidun honetako liburu bakoitzak, haur txikientzat eginak, animalia baten istorioa eta basoan duen bizitza kontatzen digu; janaria topatzeko eta beste animaliengandik burua zaintzeko zer egiten duten; nola parekatzen diren; nola parekatzen diren, eta kumeak hazteko modua ere bai. Oro har, liburu hauek Naturaren gauza harrigarrien bidean zehar ibiltzen hasteko sarrera ezin hobea eskaintzen dute.