Bi zisneen hegada - Ezkiaga, Patxi (1943-2018) ([Oiartzun] : Sendoa, 1992)
Karlistaden amaieratik Espainiako Gerraterainoko hiru belaunaldien kezka eta esperantzak, heriotzaren mehatxu orojalearen begirada pean. "Bi zisneen hegada" adiskidetasun zail baten historia da, boteretsua, garratza eta xamurra. Ibaiaren presentzia etengabeak -liburuaren pertsonaia garrantzitsuenetakoa bihurtu arte- areagotu egiten du bi lagunen bizitzaren haunditasun eta iragankortasun zentzua. Halabeharrak, pausoz pauso, azkenera daramatza Batix eta Yak, amaieraren deiak zisnearen hegada bezala.
1991ko Euskal Herriko Jon Mirande Sariaren irabazlea
Keywords: Helduentzako Literatura