Ez deitu niri Ttotto ttiki! - Taylor, Sean; Hindley, Kate; Santxez Munain, Amets; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2020)
Txakurtxo bati buruzko album ilustratu bat da. Txikia balitz bezala tratatzen dutenean eta ezizen pinpirin barregarriz deitzen diotenean nola sentitzen den kontatzen du. Istorio honetako protagonista parkera joaten da jabearekin, eta lotsa handia pasatzen du han, jabeak, maitasunez, «Ttotto ttiki» deitzen dionean. Beste txakurrek barre egiten diotela sumatzen du, eta oso-oso txiki sentitzen da. Hala ere, egun batean, gainerako txakurrekin jolasean ibili ondoren, entzungo du gainerako txakurren jabeek ere hitz irrigarriak erabiltzen dituztela haien txakurrei deitzeko, eta etsita begiratuko diete txakurrek elkarri. Protagonista hobeto sentituko da, eta amaieran onartuko du pixka bat gustatu ere egiten zaiola pribatuan mimoak jasotzea.
0-5 urte (urdina)
Jat. izenb.: Don´t call me Choochie Pooh!
Keywords: Haurren autonomia -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Adiskidetasuna; Lotsa; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak