Baldomera astotxoa - García Ballesteros, Enrique; Fernández Arias, Ismael; López Rubio, Ayesha; Mujika, Maialen (Madril : NubeOcho, 2020)
Ismael lanera joaten denean, Baldomera tristetu egiten da. Hala ere, normalean, egun batzuen buruan itzultzen da. Baina, oraingoan, denbora pasa da Ismael joan zenetik. Non dago bere lagunik onena?Liburu hau benetako gertakizunetan oinarrituta dago. Covid-19-ak eragindako konfinamendua dela-eta, Baldomera astotxoak ezin izan zuen bere lagun Ismael ikusi. Azkenik elkar ikusi ahal izan zutenean, bideoz grabatuta geratu zen momento hunkigarria bizi izan zuten, biral bihurtu zena. Baldomera astotxoaren istorioak berrogeita hamar milioi pertsona baino gehiago hunkitu ditu.
5 urtetik aurrera (urdina)
Jatorrizko izenburua: La burrita Baldomera
Keywords: Koronabirusa; COVID-19a; Astoak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak