Onin eta Afrikarako bidaia / [testua] Ibon Martín ; ilustrazioak, Emmanuel Montiel ; [itzulpena, Aiora Jaka Irizar] - Martín Álvarez, Ibon (Onin (Travel bug), 2020)
Kaixo! Onin naiz. Etorriko zinateke hegan Afrikara kultura berriak ezagutzera? Cousteau arrano arrantzaleari lagundu behar diogu bere neguko migrazioan. Hegaldi honek, Urdaibaiko paduretatik abiatuta, leku zoragarrietara eramango gaitu: Marrakex hirira, basamortuko oasi batera, ur arrosa duen aintzira batera... Bidean, tximino lapur batekin lehiatu beharko dugu, eta krokodilo goseti batzuei aurre egin. Sinestezina, ezta? Onik aterako ote gara halako abenturatik?